+36 30 5444 675 szabolcsvendeghaz@gmail.com
Fedezze fel!

Demjén és környéke

Egertől 12 km
Gyógy- és barlangfürdők
Z
Aktív és passzív pihenés
Kultúrális programok
Demjén röviden

Demjén,
Heves megye

 

Demjén, egy Eger melletti csendes kis település, amely már az újkőkor óta lakott, a történelem viharaiban többször elnéptelenedett, majd újra betelepült, jelenleg alig 600-an lakják. Ám a 690 m mélyről feltörő gyógyvíznek és a rá épülő Termál Völgynek, valamint a 2015-ben megnyílt egyedülálló Cascade Barlang és élményfürdőnek köszönhetően, ez megváltozik, mert egyre többen fedezik fel maguknak Magyarország e csodálatos szegletét.

Látnivalók & Programlehetőségek

Demjén Egertől 12 Km-re, a Mátra és a Bükk lábánál, a Laskó patak völgyében fekszik. Nyugalmat árasztó környezet, dimbes-dombos táj, jó levegő, nemes borok és patinás borospincék, valamint gyógyvíz és rengeteg kikapcsolódási lehetőség várja az ide látogató vendégeket.

Ha ide látogat, a Cascade Gyógy, Élmény, és Barlangfürdőn kívül, feltétlenül látnia kell a híres Kaptár köveket a Remete barlangot , vagy a kőbe vájt juhhodályokat, és érdemes megnézni Kő tető, és Hegyes kő természeti látványosságainkat is. Ezenkívül, Kőkultúrát bemutató tanösvény, Pihenő park és Vadaspark is várja az idelátogatókat.

A közvetlen közelben

Demjén

Termál Völgy

A demjéni Termál Völgy megálmodói római kori fürdő hangulatát varázsoltak e mesebeli tájba. A gyönyörű mozaikkal kirakott, nem csak az élmény-, hanem az egészségturizmust is szolgáló Termálfürdő és Aquapark különböző hőfokú kültéri és beltéri gyógyvizes medencével, egy 25 m-es úszómedencével, gyermek medencével, és egyéb élményelemekkel biztosítja a kellemes kikapcsolódást. Minden nap hajnali 2 óráig nyitva van, így egy különleges éjszakai fürdőzés élményét is nyújtja, a kivilágított medencékkel, a csillagos égbolt alatt.

Cascade Barlang és Élményfürdő

Demjén legújabb vonzereje, a 2015 elején átadott barlangfürdő és élményfürdő, amely nyugodtan mondhatjuk, hogy a világon egyedülálló látványosságot és élményt nyújt, a maga különleges, már-már szürreális látványvilágával és hangulatával. És mindez egy 760m hosszú barlangrendszerben kapott helyet, olyan mesebeli élményelemekkel, mint a Csúszdatorony, a Tündér barlang , a Koboldok barlangja, a Mese sziget, a Termál öböl, a Titkok barlangja, vagy a Lassú Folyó. Emlékezetes és kihagyhatatlan élmény!

Remetelak

A falu északkeleti határában, a Hegyeskő déli oldalába vájt, növényzettel erősen benőtt, monumentális méretű kőhodály áll. Ezen a területen elő emberek gyakran lakóházaikat, illetve gazdasági épületeiket is a riolittufába faragták. A kisebb gazdasági épületek (ólak, raktárak) és a nagyobb borospincék mellett megjelennek a gyakran egész juhnyájakat, illetve csordákat befogadni képes hatalmas alapterületű kőhodályokat is vájtak. Ez a több – sziklából kifaragott – kőoszlopokkal alátámasztott hodály közel 200 m² alapterületű.

Kőhodály

A falu északkeleti határában, a Hegyeskő déli oldalába vájt, növényzettel erősen benőtt, monumentális méretű kőhodály áll. Ezen a területen elő emberek gyakran lakóházaikat, illetve gazdasági épületeiket is a riolittufába faragták. A kisebb gazdasági épületek (ólak, raktárak) és a nagyobb borospincék mellett megjelennek a gyakran egész juhnyájakat, illetve csordákat befogadni képes hatalmas alapterületű kőhodályokat is vájtak. Ez a több – sziklából kifaragott – kőoszlopokkal alátámasztott hodály közel 200 m² alapterületű.

Egerszalók

Demjén közvetlen északi szomszédja Egerszalók, melynek vonzereje a környék természeti szépségeiben rejlik. A község méltán méltán nevezetes a déli részén, a föld mélyéből feltörő 27.000 éves hévízforrásról, amely a domboldalon lefolyó víz által, csodálatos és egyedülálló természeti képződményt, egy 1900 négyzetméteres mészkőlerakódást (só dombot) hozott létre. Az itt található Saliris fürdő kitűnő kikapcsolódást nyújthat a fürdőzés és a gyógyvíz szerelmeseinek.

Szilvásvárad

Szilvásvárad a Bükkben található, mindössze 40 kilométerre Demjéntől. Páratlan szépségű természeti adottságokkal rendelkezik. A Szalajka-völgyben található a település egyik szimbóluma a festői Fátyol-vízesés, továbbá a Szikla-forrás, az Istállós-kői-barlang (Ősemberbarlang), Felső-tó, pisztrángos tavak, Vadbemutató kert, Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum, Szabadtéri Erdei Múzeum és Erdei Iskola, Kárpátok Őre és a Szalajka-forrás. A völgyet feltérképezhetjük gyalog, a Szilvásváradi Állami Erdei Vasúton, kerékpárral (kölcsönzésre van lehetőség) és fél útig lovas fogatokkal is. A Szalajka-völgy elején a „Szalajka – Fatelep állomásról” indul az Erdei Kisvasút, célállomása a mesés szépségű Gloriette-tisztás. A kirándulók jellemzően innen sétálnak visszafelé a völgyben, ahol falatozók és elegáns éttermek várják a látogatókat. Ha tehetjük, feltétlen kóstoljuk meg a friss, helyben nevelt pisztrángot és a bükki vadhúsból készült ételkülönlegességeket.

Kékestető

Hazánk legmagasabb csúcsa a Kékes, amely 1014 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé, Demjéntől 50 km-re található. A nevezetes földrajzi pont a Magas-Mátra szívében, a közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó, klimatikus gyógyhelyként és síközpontként egyaránt népszerű Kékestető területén található. Itt adták át 1981-ben a 176 méter magas, kilátóként is funkcionáló tévétornyot, amelyben – mintegy 42 méteres magasságban – körpresszó is működik.

Felsőtárkány

A település észak-északkeleti irányban található 11 km-re Egertől.
Felsőtárkány ékköve a Szikla-forrás és tó. Piknikezésre, horgászásra, játszóterezésre és erdei tanösvények megtekintésére is lehetőségünk van itt, bár az ősfákkal körülölelt tó látványa önmagában is elbűvölő. Kisvasúttal is utazhatunk egy csodás 25 perces úton.

Mi van a közelben?

Minden távolságot légvonalban mértünk. A valódi út hossza ettől eltérhet.

 

az Egerszalóki Termálfürdő
1,9 km
a Szépasszony-völgy
6,2 km
az egri főszékesegyház
7,5 km
az egri líceum
7,6 km
a Csillagászati Múzeum és Camera Obscura
7,6 km
az egri minaret
8,1 km
a Kopcsik Marcipánia és Harangöntő-ház
8,1 km
az egri vár
8,2 km
a De la Motte-kastély Noszvaj
14,9 km
a Bogácsi Termálfürdő
16,6 km

 

Éttermek és üzletek *

Napraforgó Étterem Étterem
0,2 km
Hotel Cascade Étterem
0,5 km
Vegyesbolt Szupermarket
1 km
Coop Szupermarket
2 km

A természet lágy ölén *

Bükk hegység Magaslat
20 km
Kékestető
50 km

Legközelebbi reptér *

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
91,7 km

Látogasson el Demjénbe

Mindig szeretettel látjuk!

Foglaljon közvetlenül nálunk az Exkluzív Hűségprogramban való részvételért!
A közvetlenül nálunk foglaló vendégeink számára minden 10. vendégéjszakát ajándékba adjuk!

3395 Demjén, Hársfa u. 13.
szabolcsapartmanok@gmail.com
+36 30 5444 675